Σάββατο, 5 Φεβρουαρίου 2011

Κότσι Μοσχαριού στο φούρνο


Χρειαζόμαστε ένα κότσι μοσχαρίσιο που να είναι πάνω από 3 κιλά για να φάνε τέσσερα άτομα επειδή το περισσότερο είναι κόκκαλο. Ακόμα χρειαζόμαστε θυμάρι, κρεμμύδι, πιπέρι, αλάτι και μουστάρδα για τη μαρινάρδα, πατάτες και κρασί για το ψήσιμο.
Το πρωί ή την προηγούμενη μέρα ακόμα καλύτερα βάζουμε σε ένα μπολ, μουστάρδα, πιπέρι, λάδι και τα ανακατεύουμε. Με το μίγμα αλείφουμε το κότσι που πρέπει να είναι κομμένο σε 4-5 κομμάτια με το κόκκαλο και από πάνω το σκεπάζουμε με ροδέλες κρεμμύδι (1-2 κρεμμύδια).
Πριν το ψήσουμε καθαρίζουμε μερικές πατάτες (8-9 αν είναι μεσαίες και μικρές 4 μεγάλες) και τις βάζουμε ολόκληρες χωρίς να τις κόψουμε. Βάζουμε το κότσι, τη μαρινάδα, τις πατάτες μέσα σε ένα ταψί σκεπαστό ή μέσα σε μία γάστρα. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση (σηκώνει μπόλικο αλάτι πάντως) και προσθέτουμε λίγο νερό και 1-2 ποτήρια κρασί.
Το ψήνουμε σκεπασμένο στους 200 βαθμούς στον αέρα για περίπου 70-80 λεπτά. Προσοχή, μετά τη μία ώρα να έχετε το νου σας μη σας ξεραθεί.
Αφού βγει από το φούρνο θα πάρετε μερικές πατάτες (2-3 μικρές) θα τις βάλετε σε ένα μπολ, θα τους βάλετε βούτυρο και θα τις λιώσετε μαλακά με ένα πιρούνι. Θα βάλετε αλατάκι και πιπεράκι και στο τέλος λίγη παρμεζάνα, θα το ανακατέψετε και αν θέλετε μπορείτε να περιχύσετε με λίγο ζωμό από το ταψί. Είναι πρώτος μεζές. Βρείτε και ένα ωραίο κόκκινο κρασί και είστε έτοιμοι.
Καλή σας όρεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου