Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Σολομός με ψητά λαχανικά


Πάμε για την επόμενη συνταγή μας. Αν δοκιμάσατε κάποιες θα ήθελα να μου πείτε κανένα σχόλιο. Σήμερα θα κάνουμε φέτες σολωμού με ψητά λαχανικά. Άλλη μία εύκολη και νόστιμη συνταγή. Ανάλογα με τα άτομα θα είναι και φέτες που θα χρειαστείτε. Για λαχανικά προτείνω να χρησιμοποιήσετε φινόκιο, κρεμμυδάκι, πιπεριά, μαϊντανό και σκόρδο. Η συνταγή έχει δύο στάδια. Θα χρειαστούμε δύο τηγάνια. Στο ένα θα  ετοιμάσουμε τα ψητά λαχανικά και στο άλλο το σολομό.
Κόβουμε 2 κρεμμύδια σε ροδέλες χοντρές, 2 πιπεριές σε μεγάλα χοντρά κομμάτια και λίγο ψιλοκομμένο φινόκιο για γεύση. Βάλτε μία κουταλιά ελαιόλαδο στο τηγάνι και στη συνέχεια ρίξτε μέσα τα λαχανικά. Ξεκινήστε με τη φωτιά δυνατή και μόλις πάρουν λίγο χαμηλώστε τη στο μισό και φροντίστε να ανακατεύεται συχνά. Λίγο πριν γίνουν τα λαχανικά προσθέστε το σκόρδο.
Στο άλλο τηγάνι τώρα, χρειαζόμαστε ένα κρεμμύδι και μία πιπεριά για κάθε φέτα σολομού που θα τα έχετε ψιλοκόψει. Θα τα βάλετε στο τηγάνι χωρίς καθόλου λάδι για ένα λεπτό και μετά θα ρίξετε μέσα το σολομό ολόκληρο. Θα προσθέσετε λίγο σκορδάκι ψιλοκομμένο και θα γυρίσετε το σολομό μετά από 1-2 λεπτά μόλις δείτε ότι έχει αρχίσει να παίρνει χρώμα. Ρίξτε λίγο λευκό κρασί για να σβήσει και μόλις γίνει και από τις δύο πλευρές το βγάζουμε από τι φωτιά και του ρίχνουμε από πάνω φρέσκο πιπερι μπόλικο και πολύ ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Γρήγορο εύκολο και πολύ νόστιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου