Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

ΠΟΥΡΕΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ


Ένα πολύ νόστιμο φαγητό που μπορείτε να το συνοδέψετε με τα πάντα και είναι γρήγορο, εύκολο και ευμετάβλητο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι λαχανικό θέλετε και το πιο σημαντικό σας μένει και ο ζωμός για να κάνετε ένα ριζότο.
Τα υλικά μας μπορεί να είναι ότι λαχανικό είναι στο ψυγείο μας και ετοιμάζετε να χαλάσει. Ντομάτες, κολοκύθια, μελιτζάνες, καρότα, πιπεριές όλων των χρωμάτων, κρεμμύδια, σκόρδα, πατάτες, σέλινο και ότι άλλο μπορεί να θέλετε.
Προτείνω να βάλετε την πρώτη φορά 4-5 πατάτες, 2-3 κολοκυθάκια, 2 μεγάλα κρεμμύδια, 2 πιπεριές, καρότα, σέλινο και βασιλικό πάντα φρέσκο. Βράζουμε νερό και βάζουμε πρώτα για ένα λεπτό μέσα τις ντομάτες και τις βγάζουμε για να τις ξεφλουδίσουμε. Δεν χρειάζεται να τα ψιλοκόψετε. Μεγάλα κομμάτια να είναι όλα τα λαχανικά σας. Στα δύο ή το πολύ στα τρία. Όταν κοντεύει το φαγητό βάλτε λίγο αλάτι.
Αφού βράσουν όλα και μαλακώσουν οι πατάτες, τα σουρώνουμε και κρατάμε το ζουμί τους. Στη συνέχεια αφαιρούμε τα κρεμμύδια, το σέλινο και το βασιλικό και τα κτυπάμε όλα μαζί με ένα μούλτι χειρός μέσα στην κατσαρόλα. Βάζουμε και λίγο φρέσκο βούτυρο και σερβίρουμε ζεστό. Πάει πολύ με λουκάνικα και με κρέας στο φούρνο.
Το ζωμό μπορείτε να τον κάνετε και μία πολύ νόστιμη χορτόσουπα με λίγο ρύζι ή κτυπώντας μέσα μία δύο πατάτες.
Καλή σας όρεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου