Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Σπετσοφάι



Αν έχει πάει στο Πήλιο μικρός τότε ένα από τα πράγματα που έχεις ερωτευθεί και ψάχνεις συνέχεια για να σου θυμίζει παιδικές στιγμές είναι το σπετσοφάι. Είναι πάρα πολύ νόστιμο φαγητό (τα λουκάνικα να είναι καλα) και πάρα πολύ εύκολο κ αι γρήγορο. Άμα έχετε παρέα δε και τζάκι αναμμένο τι καλύτερο…
Ανάλογα με τα άτομα θα είναι και τα λουκάνικα που θα χρειαστείτε, εσείς ξέρετε καλύτερα πόσο τρώτε οπότε σας αφήνω να αποφασίσετε μόνοι σας. Τώρα τι λουκάνικα θα βάλετε; Το ιδανικό είναι τα κλασσικά χωριάτικα χωρίς άλλες γεύσεις μέσα. Σε ότι έχει να κάνει με τις πιπεριές καλό θα είναι να χρησιμοποιήσετε κέρατα για να βγει πιο νόστιμο και πιο αυθεντικό και αν το θέλετε πιο γλυκό βάλτε και καμία κόκκινη Φλωρίνης (όχι τουρσί ε;). Να έχετε στο μυαλό σας ότι πρέπει να έχετε 2 πιπεριές για κάθε λουκάνικο.
Κόβουμε τις πιπεριές και τα λουκάνικα σε μέγεθος περίπου 2 δάχτυλα την κάθε μπουκίτσα. Κόβουμε 2 κρεμμυδάκια μέτρια ψιλά ψιλά με το χέρι και όχι στο μούλτι και τα κάνετε πουρέ. Κόβουμε επίσης 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες σε μικρά κομματάκια και δε χρησιμοποιούμε κονσέρβες και αηδίες.
Τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι για 2 λεπτά το πολύ σε ελάχιστο λάδι (θα βγάλουν πολύ τα λουκάνικα) και μετά πετάμε μέσα τα λουκάνικα. Μόλις πάρουν λίγο χρώμα και βγάλουν λίγο λαδάκι ρίχνουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες και αλατοπιπερώνουμε. Αν θέλετε μπορείτε πριν ρίξετε τις πιπεριές να ρίξετε λίγο κρασάκι για πιο πικάντικες γεύσεις. Ελάχιστο νεράκι και κλείνουμε την κατσαρόλα. Σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύουμε που και που και περιμένουμε να δέσει η σάλτσα και να γίνουν τα λουκάνικα καλά. Λογικά σε 20-30 λεπτά το πολύ όμως θα είστε έτοιμοι. Καλή όρεξη να έχουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου